Je bent een strijdster…

Terwijl je me vertelt over jouw dagelijkse struggles, kijk ik je strak in de ogen aan. Je fascineert me: je beschouwt jezelf als een zwakkeling en onbekwaam, maar ik zie iemand die geliefd is door Allaah.

Je ziet het zelf nog niet maar je bent een strijdster. Jij bent een strijdster en hoe kan het ook anders? Allaah heeft jou uitgekozen om Zijn vijand te bestrijden in Zijn naam, middels Zijn woord.

“…Vrezen jullie hen? Allaah heeft er meer recht op dat jullie Hem vrezen, als jullie gelovigen zijn. Bestrijd hen, (en) Allaah zal hen door middel van jullie handen bestraffen en hen vernederen en Hij zal jullie helpen tegen hen en Hij zal de borsten (d.w.z. de harten) van een gelovig volk genezen.”
[Soerat at-Tawbah: aayah 13 & 14]

‘Ik kan het niet meer, het is zo zwaar, ik stel het steeds uit, wanneer komt de verlossing nou…?’

Vermoeidheid, warmte, bewegingen in je lijf, angst- en paniekaanvallen; interne en externe bestrijding. Besef je dan niet dat je wordt beloond gedurende jouw strijd?

Negatieve gedachten die moeten leiden tot hulpeloosheid en een gedemotiveerde houding. Besef je dan niet dat je mentaal wordt bestreden zodat je de strijd opgeeft; of het liefst helemaal niet aangaat?

Allaah heeft jou begunstigd met een geweldige positie; een kwetsbare en nederige positie waarbij jij tot de realisatie bent gekomen dat niets of niemand jou kan helpen of van nut kan zijn behalve Hij alleen. Ga het dus niet zoeken bij een raaqi, ga niet voor de zogenaamde snelle pil (die niet bestaat) maar wend je direct tot Allaah en verricht roqya bij jezelf!

Het is een geweldige positie die jou kennis heeft laten maken met onderdanigheid jegens Allaah, het nabij jouw Schepper verkeren middels Salaah, Du3aa en Adhkaar. Hoeveel zonden in jouw leven heb je tot nu toe verlaten omwille van Hem? Hoeveel goede daden heb jij geïnvesteerd in jezelf en de relatie met jouw Heer sinds je hiermee beproefd bent? Dát is hoe het hoort te zijn.

Voor elke vorm van leed dat jij ervaart, of het nu bezorgdheid, verdriet, vermoeidheid of lichamelijke pijn is: jouw zonden worden hiermee verwijderd en bi idhni-llaah bij Allaah verhoogd in rang. Voor elke letter die je leest uit de Qur’aan krijg je tien hassanaat tot in het veelvoudige, voor de moeite en bestrijding die je ervaart krijg je nog meer beloning in-shaa’-Allaah. Allaahu akbar!

Fixeer je ogen op de prijs, dát zal je een lange adem geven. Fixeer je ogen op de beloning bij Allaah, dát zal je motiveren om de strijd door te zetten. Merk je van jezelf dat je de motivatie mist, besef je dan: I don’t have my eyes on the price.

Focus je niet op het resultaat, maar focus je op het middel en vertrouw het resultaat toe aan Degene die beter weet wat goed voor jou is, dan jij voor jezelf en zeg Alhamdulillaah.

Zeg Alhamdulillaah en wees ervan overtuigd dat hetgeen je op dit moment doormaakt dragelijk is, en er zeker goedheid in zit zolang je het inzet als kracht en als middel om nog dichter tot jouw Schepper te komen.

Fatima El Hannouche

(Geschreven vanuit het perspectief van een islamitisch hulpverlener)

One thought on “Je bent een strijdster…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *