Roqya water maken

Roqya-water

Het maken van roqya-water is heel simpel. Je kan al met enkel de eerste surah van de Qur’aan (Al Fatiha) roqya-water maken. Bij het maken van roqya water draait het vooral om de intentie.

Allereerst intendeer je dat je roqyah water gaat bereiden en vraagt Allaah om het een middel te laten zijn voor verbetering en genezing. Als je jouw intentie hebt gecontroleerd, pak je een fles water of een emmer en legt je lippen dichtbij het water. Vervolgens reciteer je de volgende suwar (meest gebruikte manier):

1x Ayaat Alkursi
3x Al Fatiha
3x Al Ikhlaas
3x Al Falaq
3x An Naas

Na elke surah of aayah blaas/spuw je op het water.

Indien je maar slechts 1 of twee suwar van de bovenstaande kent dan volstaat dit ook. Uiteindelijk draait het allemaal om de juiste intentie.

Je hebt nog een andere methode van roqya-water bereiden en dit een bereidingswijze die door veel van onze selef werd gebruikt. Dit is namelijk het schrijven van roqya-verzen met saffraan op een vel papier, die je vervolgens in water dompelt totdat de saffraan oplost. Dit kun je daarna gebruiken om jezelf mee te wassen of te drinken.

Ibn Qayyim rahimahu-llaah met betrekking tot roqyah voor iemand met het boze oog, enkelen van de salaf de mening hadden dat verzen van de Qur’aan voor hen opgeschreven konden worden. Deze kan men vervolgens laten oplossen in water en opdrinken.

Mudjaahid zei: “Er is niks mis met het schrijven van Qur’aan (op papier) en het wassen (dompelen in water) en aan een zieke persoon geven om het te drinken. Iets soortgelijks werd overgeleverd van Ibn 3abbas radiya-llaahu 3anhumaa dat hij bevolen had dat Qur’aan werd geschreven voor een vrouw die problemen had met een bevalling. Daarna moest het gewassen worden (dompelen in water) en gegeven worden aan de vrouw om te drinken.”

Ayyoon zei: “Ik zag Abu Qulaabah iets van de Qur’aan schrijven, daarna waste hij het met water en gaf het water aan een man die pijn had om het te drinken.” (Zaad Al-Ma3aad Deel 4 blz 170)

Roqya-water is geschikt om te drinken, koken, huis reinigen (spuiten) en mee te wassen. Het water dient bij het wassen opgevangen te worden en buiten op aarde weg gegooid te worden en niet door het riool of toilet.

Op onze webshop hebben wij roqya-vellen die geprint zijn met eetbare inkt en dus dezelfde werking hebben als geschreven roqya met safraan. Benieuwd naar de werking: https://www.dyaa.nl/webshop/product-categorie/roqya-vellen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *