RED DYAA & SLUIT JE AAN

BERICHT 15 FEBRUARI 2024: GELIEVE DE GEHELE TEKST TE LEZEN

Op dit moment bevinden we ons met Dyaa in een cruciale en kritische periode waarbij we een knoop moeten doorhakken of we al dan niet doorgaan met onze islamitische hulpverleningDit is o.a. afhankelijk van of zich voldoende ambassadeurs zullen aansluiten deze Ramadan die ons meehelpen met het werven voldoende sadaqaat en vaste donateurs in-shaa’-Allaah. Om deze reden, een video-boodschap van zuster Seham Moubarak voor elke zuster die ons kent, steunt, bezocht heeft, door ons behandeld is, bezoekster is geweest of grote waarde hecht aan het werk en de da3wah die wij verrichten. SLUIT JE AAN BIJ DE AMBASSADEURS..!

UPDATE 17 APRIL 2024: BELANGRIJK BERICHT

Tijdens de Ramadan hebben we helaas niet ons beoogde doelbedrag bereikt, maar in plaats daarvan ongeveer 15%. Dit is niet genoeg om leningen af te lossen of onze gebruikelijke hulpverlening voort te zetten in de vorm van individuele behandeling, begeleiding, groepstrajecten en workshops. Daarom zijn nieuwe aanmeldingen voor begeleiding en behandeling bij Dyaa momenteel niet mogelijk.

In plaats van individuele hulpverlening organiseren we komend jaar drie evenementen om de islamitische mentale gezondheid te bevorderen, zoals zusterweekenden en andere activiteiten zoals The Halal Village Festival waar we een bijzondere promotie zullen doen in-shaa’-Allaah.

Voor nu tot en met 1 september 2024 richten we ons op het bouwen aan financiële stabiliteit zodat we ons gewoonlijke werk als islamitische hulpverlening kunnen hervatten. Hierbij kun je denken aan het werven van voldoende vaste donateurs om onze vaste lasten te  kunnen dekken, en het werven van sadaqaat en zakaatul-maal zodat we ons werk als hulpverlening weer op kunnen pakken.  Steun ons door ambassadeur te worden en help ons mee deze sadaqaat en donateurs aan te werven.

JOUW DEELNAME =
HAAR BRUG NAAR HERSTEL

BENODIGD BEDRAG 1 SEPTEMBER 2024

€ 195.000,-

TOT NU TOE INGEZAMELD 0%

Alleen gaan we ons doel nooit kunnen behalen. Laten we samen zoveel mogelijk sadaqah in onze omgeving inzamelen en investeren we in onszelf, de ummah & onze Djannah.

VOLDOENDE MAANDELIJKSE DONATEURS

500 dragers

NOG 500 DRAGERS GEZOCHT 0%

Maandelijkse donateurs zijn essentieel voor het dekken van de vaste lasten en aanhoudende financiële stabiliteit. Word min. 1 jaar donateur (v.a. € 10,-) & ontvang een 6-delige module over Islamitische Mentale Gezondheid cadeau!

Deze sadaqah geldt als een doorlopende omdat je investeert in het verspreiden van praktische islamitische kennisoverdracht waarbij de relatie met Allaah centraal staat.

"Ik werd depressief, en heel eenzaam. Ik had niemand, geen familie en ook geen zusters. Ik kende genoeg zusters, maar ondanks mij kreet om hulp en acceptatie, kreeg ik dat niet. Op dat moment kwam Dyaa op mijn pad al hamdoulillah. Ik ging aan de slag met de adviezen. Ik leerde beetje bij beetje hoe ik de regie in eigen handen kon nemen. Ik kan beetje bij beetje weer houden van mijn kind en man. Ik ben dankbaar dat Dyaa op mijn pad is gekomen, hun zijn een enorme sebab geweest voor mijn en mijn gezin. Als zij er niet waren was het niet meer een kwestie of ik de weg kwijt zou raken, het was een kwestie van wanneer mijn kinderen zonder moeder zouden eindigen."
Cliëntervaring
Anoniem

DONEER € 20,- EN ONTVANG DIT BOEKJE CADEAU!

DONEER ZAKAAT UL-MAAL

OVER DYAA

CLIËNTERVARINGEN

Ervaringen met onze Islamitische Hulpverlening Dyaa
"Wat is het moeilijk om in woorden uit te drukken wat Dyaa voor mij betekent, wat er door mij heen gaat als ik de namen Fatima El Hannouche en Seham Moubarak hoor. Liefde, respect, dankbaarheid en bewondering Allahomabareek. Ik ben van Dyaa gaan houden en van de zusters die zich ook inzetten voor Dyaa. Sub7anallah, had nooit verwacht dat Dyaa op deze manier verlichting kan brengen in iemands hart en leven."
Cliëntervaring
Anoniem
"Unieke ervaring. Het ging in mijn geval o.a. om (een zware vorm) ADD i.c.m. andere mentale issues en de sociale gevolgen (werk, studie etc.) ervan. Er speelde meer dan alleen ADD, maar geen enkele naam/ label/ diagnose binnen de reguliere psychische gezondheidszorg kon al die verschijnselen/ symptomen omschrijven; je voelt je ‘only person on earth’ met deze issues. Verder door het advies na de diagnostische behandeling merkte ik een ‘instant shift’ in mijn mindset. De ervaring die ik had was dus absoluut van topklasse!"
Cliëntervaring
Anoniem
"Ik kwam daar zo onrustig en benauwd aan en ging zo rustig en voldaan door haar kennis, bij haar weg! De wachtlijsten zijn helaas te lang maar zo waard! Ik ging daar weg met de realisatie dat dit soort stichtingen zo nodig zijn binnen onze Ummah en met name onder onze zusters. Door onwetendheid loopt men jaren lang met klachten die niet te verklaren zijn."
Cliëntervaring
Anoniem
"Allahhoema barak laha, geweldige vrouw❤️. Voel me heel rustig bij haar en heb al een paar behandelingen gehad. Hamdoellilah gaat de goede kant op. Moge Allah haar beschermen tegen het kwaad en belonen voor het harde werken❤️"
Cliëntervaring
Anoniem
"SUPER gewoon! Gelijk top ervaring opgedaan voor een eerste x, walhamdulillaah. Je merkt ook echt op dat ze gericht doorvraagt, heeft echt ervaring, kennis & inzicht. Ze weet precies waar ze naar moet vragen, op welke signalen ze dieper ingaat en of iets ongewoons is. Maar echt alleen al vanwege haar zachtaardigheid, vermaningen en voorbeeld van positive thinking gelijk die afspraak inplannen, je krijgt geen spijt!"
Cliëntervaring
Anoniem
"Ik was tevreden! Zij gaf me de juiste adviezen die ik moest oppakken en wist exact waar ik last van had! Een vriendin van mij had haar aangeraden en ik heb er zeker geen spijt van!"
Cliëntervaring
Anoniem
"Top vrouwen ma sha Allah! Ik heb zo lang gevochten met me zelf. Dankzij dyaa heb ik mijn zelf weer terug gevonden. Dank jullie wel voor alle tips en luisterend oor. En vooral de tijd die genomen wordt."
Cliëntervaring
Anoniem
"Sinds die dag zijn zoveel dingen in mijn leven veranderd. Stappen die ik heb ondernomen die ik jaren niet durfde te ondernemen."
Cliëntervaring
Anoniem
"Baraka Allah oefik lieve Fatima. Moge Allah je belonen voor deze wijze woorden die mijn ogen hebben geopend. Je hebt me bewust gemaakt dat alleen ik voor verandering kan zorgen. Ik ga de strijd aan, en dat kan ik inderdaad alleen als ik terugkeer naar de vader van mijn kinderen. Moge Allah je belonen voor de moeite die je hebt gedaan om mijn ogen te openen."
Cliëntervaring
Anoniem
"Ik heb zelf een behoorlijke rugzak met theoretische kennis, desalniettemin was dit consult een eye opener voor mij! Ik heb tools gekregen, heel specifiek gericht op mijn situatie waarin doelgericht mijn zwakheden worden aangepakt. Dit allemaal op een heldere en duidelijke wijze toegelicht waarbij realistische doelen worden gesteld. De band met Allaah wordt uitvoerig besproken. Seham houdt je een eerlijke spiegel voor en tegelijkertijd bouwt ze aan een nieuw systeem dat je per direct kunt inzetten. Het bijzondere is dat ik al een paar dagen bepaalde zwaktes heb weten uit te schakelen door simpelweg een vraag die Seham mij heeft gesteld tijdens de intake subhanAllah. Zie het als een gesprek waar je niet alleen een behoorlijke boost van krijgt maar die jou ook nog meer inzichten zal verschaffen."
Cliëntervaring
Anoniem
"De laatste jaren was ik vaak op zoek naar hulp. Hulp voor o.a. mijn psychische klachten, trauma verwerking en bij mijn dagelijkse verantwoordelijkheden als echtgenote en moeder. Ik heb veel artsen, psychologen en instanties gesproken maar vond nergens mijn rust. Dyaa voelde als thuiskomen voor mij, ik wíst dat ik hier goed zat, ik wist dat ik hier de juiste antwoorden zou vinden voor mij als moslima om mijn problemen het hoofd te kunnen bieden. De adviezen vanuit de Qur’aan en Soenna voelen goed aan, je voelt dat je op de juiste weg zit als je ermee bezig bent. Ik ben de zusters die deze hulp bieden oneindig dankbaar en wens ze de grootste beloning van Allaah subhaanahu wa-ta3aalaa. Ik ben Allaah dankbaar dat hij mij op hun pad heeft gebracht en gun iedere moslima de adviezen en begeleiding van Dyaa. Het geeft de rust die wij allemaal zo dringend nodig hebben in onze huizen en gezinnen."
Cliëntervaring
Anoniem
"Ik kan in woorden moeilijk uitdrukken hoe waardevol ik deze zusters vindt. Ze geven ons zoveel kracht en dat naast hun eigen gezinnen, huwelijken, behandelingen, evenementen en weet ik het waar ze allemaal mee bezig zijn. Ik zie jullie waarlijk als grote aanwinst voor de ummah. Jullie durven taboe onderwerpen aan kaart te brengen, jullie durven uit te spreken wat veel mensen met kennis in Nederland niet durven uit te spreken (het probleem van het ongeziene) dit is een onderwerp wat elke persoon met een beetje kennis nooit bespreekbaar wilt maken of kan maken aangezien ze hier niks of heeeel weinig over weten."
Cliëntervaring
Anoniem
"Ik heb een afspraak voor gehad bij Seham. De lieve vermanende woorden van Siham hebben mij de realiteit laten zien en ben niet lang na onze afspraak de hijaab gaan dragen. Ik vond mijn veiligheid bij Allah swt en mijn bedekking. De kennis die ik die dag heb ontvangen heeft me extreem geraakt, het was de vulling die mijn lege hart nodig had. Ik zit nog diep maar ik vind troost bij mijn heer. Seham je hebt iemand die ontzettend van jou houd omwille van Allah."
Cliëntervaring
Anoniem
"Subhan Allah Seham & Fatima hebben fisabilillah mijn vertrouwen in mijn Heer volledig terug gegeven.. zonder dat ze dit wellicht beseffen. Ik hou zoveel van jullie omwille van Allah.. In 1 jaar heb ik 85% van mn energie weer terug.. door jullie imaan boostende woorden.. Niks geen bed liggen meer ik flikflak de sportschool rond.. en hoop zo snel mogelijk al m’n tekorten aangevuld te hebben.. Barak Allah ou feekoum!"
Cliëntervaring
Anoniem
"Ik werd depressief, en heel eenzaam. Ik had niemand, geen familie en ook geen zusters. Ik kende genoeg zusters, maar ondanks mij kreet om hulp en acceptatie, kreeg ik dat niet. Op dat moment kwam Dyaa op mijn pad al hamdoulillah. Ik ging aan de slag met de adviezen. Ik leerde beetje bij beetje hoe ik de regie in eigen handen kon nemen. Ik kan beetje bij beetje weer houden van mijn kind en man. Ik ben dankbaar dat Dyaa op mijn pad is gekomen, hun zijn een enorme sebab geweest voor mijn en mijn gezin. Als zij er niet waren was het niet meer een kwestie of ik de weg kwijt zou raken, het was een kwestie van wanneer mijn kinderen zonder moeder zouden eindigen."
Cliëntervaring
Anoniem
"Van afspraken bij de psycholoog en groepsbehandelingen die mij niet hebben geholpen kwam ik uit bij Dyaa Allhamdullilah. Er werd een diagnose gesteld en er viel een last van mijn schouders. Eindelijk erkenning voor mij zelf! Ik heb openlijk kunnen vertellen over mijn psychische klachten, Niets klinkt zuster Seham onbekend in de oren. Twijfel niet !! De zusters beschikken over kennis die je leven kunnen veranderen."
Cliëntervaring
Anoniem
"Ik wou dit gewoon met jullie delen zodat jullie weten wat voor impact jullie hebben op mensen. 6 jaar lang lukte het mij niet om te bidden, het vol te houden, ik voelde me lui/zwaar voor woedoe maar daar voel ik nu NIKS van. Het puzzelstukje dat ik was verloren heb ik eindelijk teruggevonden en dat komt in de 1ste plaats dankzij Allah alhamdolillah en in de 2de plaats dankzij jullie. Moge Allah jullie samen met jullie geliefden belonen met het de hoogste graad van djanna."
Cliëntervaring
Anoniem
"Tijdens het gesprek met Seham voelde ik me eindelijk gehoord en begrepen. Ik voelde me niet gek. Alles wat ik voelde en meemaakte sinds mijn jeugd was echt en zat niet tussen mijn oren. Seham nam ruim de tijd voor mij. Uiteindelijk zaten wij daar 4 a 5 uur lang in de kleine behandelkamer. Toen ik het pand uitliep voelde ik na 5 jaar eindelijk hoop, zag ik licht aan het eind van de tunnel en kreeg ik weer vertrouwen in Allah S.W.T. Mijn band met Allah werd sterker. Ik begon mijn gebeden op tijd te verrichten, kennis op te doen door middel van lessen Alhamdoulillah. Het heeft met de wil van Allah S.W.T. mijn leven veranderd. Iedere keer wanneer ik nu bij Dyaa binnenloop, voel ik zoveel liefde voor deze zusters. Mijn hart komt tot rust en ik voel me thuiskomen Subhan'Allah."
Cliëntervaring
Anoniem

WIE IS DYAA?

WIE IS DYAA?

Dyaa is een niet-gesubsidieerde en non-profit hulpverlening gevestigd in Utrecht die zich sterk maakt voor het voorkomen en verhelpen van problemen van meiden en vrouwen met een islamitische achtergrond.

Met ruim vijftien jaar ervaring binnen het werkveld, en ruime islamitische kennis en ervaring op het gebied van islamitische geloofsleerpsychologie (en diagnostiek), pedagogiekar-roqya ash-shar3iyyah en meer, hebben we in de periode dat we werkzaam zijn geweest met de wil en gunst van Allaah ta3aala meer dan 10.000 cliënten uit voornamelijk Nederland en België mogen behandelen, begeleiden én ondersteunen.

Met de hulpvragen die dagelijks binnenstromen is niet alleen de grote behoefte maar vooral ook de grote noodzaak bewezen voor het werk dat wij verrichten.

ONZE MISSIE

Dyaa (ضياء) is het Arabische woord voor licht (iets wat op zichzelf licht geeft zoals de zon); een metafoor voor het verspreiden van praktische kennis, inzicht en bewustwording wat de rode draad vormt binnen het werk dat wij verrichten.

Licht (kennis) is een essentieel element om tot groei te kunnen komen, maar ook om de weg richting een goed leven te kunnen herkennen en alle mogelijke belemmeringen te kunnen trotseren. Licht leidt tot een leven vol warmte, energie, maar vooral ook betere prestaties, groei en geluk.

AANLEIDING VOOR OPRICHTING

De moslimgemeenschap in Nederland heeft te kampen met allerlei problemen. Bij reguliere behandelaars krijgen religie en zingeving weinig tot geen aandacht en aan de andere kant is uit diverse onderzoeken gebleken dat de reguliere geestelijke gezondheidszorg veelal tekortschiet in de behandeling van moslimpatiënten. De behandelingen sluiten niet of nauwelijks aan bij het denken en voelen van deze patiënten, noch bij de wijze waarop zij hun leven vorm willen geven. Het gevolg is dat adviezen niet worden opgevolgd, er vroegtijdige uitval is en de behandeling nauwelijks effectief blijkt.

De problematiek binnen de moslimgemeenschap en de belemmeringen binnen de geestelijke gezondheidszorg hebben ertoe geleid dat er een noodzaak is ontstaan voor een hulpverleningsorganisatie die in de traditie staat van het islamitische geloof.

EXPERTISE

De hulpverleners van Dyaa zijn meer dan 15 jaar werkzaam binnen het werkveld. In deze periode zijn er meer dan 10.000 cliënten uit voornamelijk Nederland en België begeleid of behandeld.

WAT ONDERSCHEID ONS VAN ANDERE ORGANISATIES?

Waarin wij ons onderscheiden van andere instellingen is dat onze werkmethode is gebaseerd op de openbaringen. Wij zijn islamitisch onderlegd in verschillende islamitische disciplines/wetenschappen en hebben vervolgens op basis van deze kennis een werk- en behandelmethode ontwikkeld om onze doelgroep op een kwalitatieve wijze vooruit te kunnen helpen. Het geloof is dus het vertrekpunt, de basis, het hoofddoel, en niet een zaak waar we alleen rekening mee houden. Verder werken we niet met reguliere labels (hier houden we wel rekening mee), maar we streven ernaar om het allerbeste uit een persoon te halen door te werken aan voornamelijk:

 • haar hart (bouwen aan 3aqiedah/iemaan  (optimistische overtuigingen)/verwerking van (traumatische)gebeurtenissen),
 • haar ziel (zelfsturing en zelfbeheersing),
 • haar intellect (mentaliteit, denkpatronen, omgaan met negatieve en zelfbelemmerende gedachten),
 • en vervolgens haar gedrag (besluitvorming, karaktervorming/gedrag en daden).

ONZE FUNDAMENTEN

 • ALLAAH ALS BRON VAN INSPIRATIE

De gehele werkmethode van Dyaa is geput uit de openbaring van Allaah ta3aala, namelijk; de Qur’aan en de Sunnah. Vanuit de liefde die Hij voor ons heeft en het feit dat Hij het beste met ons voorheeft heeft Hij ons gedurende de schepping vele profeten en boodschappers gezonden; de uitleggers en praktiseerders van Zijn woord. Daarom vormen de Qur’aan en Sunnah onze hoofdbronnen voor verbetering, ontwikkeling en opvoeding; onze hoofdbron als het gaat om effectieve, preventieve en oplossingsgerichte hulpverlening. Dit is logisch want deze openbaring is afkomstig van de Schepper van de mens; Allaah ta3aala. Wie kent Zijn schepselen beter dan Hij die ze zelf geschapen heeft?

 • DE PROFEET VREDE ZIJ MET HEM ALS VOORBEELD

De Profeet vrede zij met hem is als barmhartigheid gestuurd naar een volk dat zich in een verschrikkelijke toestand bevond. Niet alleen deden zij aan afgoderij, maar ook waren onrecht en corruptie aan de orde van de dag. Zijn missie was om de mensen van het slechte naar het goede te (bege)leiden. Is het dan niet dat de Profeet vrede zij met hem kennis moest hebben over psychologie? Communicatie en motivatie technieken (hoe de kennis over te dragen, de mensen aan te spreken en te empoweren om met zichzelf aan de slag te gaan) en opvoedkunde (hoe deze mensen te heropvoeden naar gelang het goede)? Is er een betere opvoeder dan de Profeet salla-llaahu 3alayhi wa-sallam? Hij is dan ook ons ultieme voorbeeld: en daarom is elke stap die wij binnen onze organisatie zetten gebaseerd op kennis die afkomstig is van Allaah ta3aala, uitgelegd door de Profeet vrede zij met hem, en bevestigd door praktijkervaring.

 • GELOOF (POSITIEVE OVERTUIGINGEN) & GOEDE DADEN HET PAD NAAR BLIJVEND SUCCES

Iedereen wil een onbezorgd, rustig en gelukkig leven leiden, maar hoe realiseren wij dit? Allaah ta3aalaa geeft hier zelf in grote lijnen een antwoord op in de Qur’aan en zegt in een interpretatie van de betekenis: “Wie het goede doet, man of vrouw, en hij gelooft: voorwaar, aan hem geven Wij een goed leven (in het wereldse) en Wij zullen hen zeker belonen met hun beloning, volgens het beste van wat zij plachten te verrichten.” [Soerat an-Nahl, aayah 97]

 • VOOR ONTWIKKELING IS VERANDERING VEREIST

Willen wij op een betere wijze om te gaan met onze problemen of dat onze problematiek of deze helemaal verhelpen? Dan is het noodzakelijk om het nodige aan onszelf te sleutelen ter verbetering en ontwikkeling van onszelf. “Voorwaar, Allaah verandert de toestand van een volk niet, totdat zij wat bij henzelf is veranderen.” [Soerat ar-Ra3d, aayah 11]

 • PROBLEEMAANPAK BIJ DE WORTEL

De Islaam staat voor probleemaanpak bij de wortel volgens de juiste prioriteit. Wij willen onze zusters namelijk een duurzame oplossing bieden, en niet een tijdelijke pleister op de diepe wond. Veel organisaties richten zich alleen op de hulpvraag van de patiënt, wij reconstrueren echter de gehele context zodat we tot een alomvattend behandelplan kunnen komen waarmee de weg ingeslagen kan worden richting een stabiel leven bi idhnillaah.

 • PRAKTISCH OPVOEDKUNDIGE BENADERING

Waar we te maken hebben met problemen, hebben we te maken met gedrag dat ermee te maken heeft (ertoe geleid heeft, of het probleem versterkt). Onze hulpverlening is gericht op het verbeteren en ontwikkelen van onze persoonlijkheden (ons denken, voelen en handelen), het leren omgaan met de problematiek waarmee we te kampen hebben op een wijze waarbij we rust kunnen ervaren in ons dagelijkse leven. Het bieden van duurzame oplossingen, en niet tijdelijke pleisters op een diepe wond in de vorm van symptoombestrijding. Niet elke hulpvraag dient diepgaand behandeld te worden, want soms leidt onwetendheid of onervarenheid op een bepaald gebied tot het uitblijven van een oplossing. Voor het oplossen van complexere problemen moeten mensen vaak eerst nieuwe ervaringen opdoen en daarvoor is een praktische aanpak nodig wat onze specialiteit is.

 • VOORBEELDIGE INVLOEDEN

Wanneer we het hebben over begeleiding en behandeling, hebben we het altijd over een ontmoeting tussen personen die elkaar beïnvloeden. Naar het voorbeeld van de Profeet vrede zij met hem en om deze reden vinden wij het essentieel dat onze behandelaars zelf het best mogelijke voorbeeld voor de patiënten zijn. Tijdens het opleidingstraject dat de behandelaars hebben doorlopen lag de focus op het verbeteren van henzelf in de eerste plaats; dit is namelijk ook een van de sleutels voor succesvolle hulpverlening.

 • VERTROUWELIJKHEID & OPENHEID

Bij Dyaa hoef je niet te vrezen dat jouw verhaal bij andere instellingen of personen terechtkomt. Hetgeen je met ons deelt beschouwen wij als een amaanah, een zaak die je aan ons toevertrouwt in vertrouwen en zoals een integere hulpverlening betaamt zullen wij dit vertrouwen nooit en te nimmer beschamen. Doordat onze patiënten dit ook zo ervaren is er meer plaats gemaakt voor: wederzijds begrip (hulpverlening in een vertrouwelijke sfeer); openheid (door het wegnemen van gevoelens van wantrouwen); samenwerking (onder het mom van zusterschap).

TOP 4 PROBLEMATIEK

 • Psychische problematiek
  • Depressie
  • Trauma’s
  • AHDH/ADD/ODD/ASS/Borderline etc.
 • Emotionele problematiek
  • Angsten en fobieën
  • Stemmingswisselingen
  • Agressieproblematiek
 • Sociale problematiek
  • Huwelijksproblematiek
  • Opvoedingsproblematiek
 • Mass, sihr & hasad
  • Waar roqaat zich vaak focussen op het lezen (verrichten van roqya), focussen wij ons op het leren van de mensen roqya bij zichzelf te verrichten, influisteringen te bestrijden, mentaal sterk te worden, over blokkades heen stappen want blokkades bestaan niet alleen belemmeringen, en een stukje zelfsturing waardoor men in staat wordt gesteld een goed leven te kunnen leiden, met of zonder deze beproeving.

DIENSTENAANBOD

 • Hulpverlening (behandeling)
  • Advies (islamitisch en passend i.o.m. persoon met kennis)
  • Begeleiding (lichte problematiek; individueel en groepstraject)
  • Behandeling (multi complexe problematiek; individueel en groepstraject)
  • Bemiddeling (huwelijk)
  • Roqya-kwesties (Advies i.h.k.v. Ar-Roqya ash-Shar3iyyah – Diagnostiek & Behandeling)
 • Kennisoverdracht (preventie & nazorg)
  • Workshops (onderwerpen die ons werk raken, omgaan met depressie e.d.)
  • Trainingen (opvoeding, huwelijk, zelfsturing (emoties) e.d.)
  • Lesmodules
 • Activiteiten (preventie & identiteitsontwikkeling)
  • Weekendjes (die in het teken staan van kennis, inzicht, zusterschap en gezelligheid)
 • Online
  • Herinnering & Motivatie tot het goede
  • Facebook-groep: Steungroep Roqya voor Zusters
  • Instagram (LIVE Vraag & Antwoord)

DONEER OMWILLE VAN ALLAAH

Weet dat hetgeen je uitgeeft als sadaqah helemaal niet weg is, maar door Allaah voor jou bewaard wordt waarna Hij je ermee zal verblijden in zowel het wereldse: omdat Allaah je bezit hierdoor zegent en vermeerdert, maar ook in het hiernamaals in de vorm van ontelbare beloningen en vergemakkelijking bi-idhnih!

Bedrag

Weet dat hetgeen je uitgeeft als sadaqah helemaal niet weg is, maar door Allaah voor jou bewaard wordt waarna Hij je ermee zal verblijden in zowel het wereldse: omdat Allaah je bezit hierdoor zegent en vermeerdert, maar ook in het hiernamaals in de vorm van ontelbare beloningen!

WORD EEN VASTE DONATEUR

Word een vaste donateur en maak deel uit van een betekenisvolle samenwerking met onze islamitische hulpverlening waarbij je continu bezig bent mensen uit een diepe put te trekken. Door maandelijks te doneren, bied je niet alleen directe hulp aan hen die het nodig hebben, maar zorg je ook voor duurzame financiële stabiliteit wat essentieel is voor het bieden van kwalitatieve hulpverlening. Jij wordt je een cruciaal onderdeel van de positieve verandering die onze hulpverlening teweegbrengt in de kwetsbare lagen binnen onze ummah die deze hulp het hardst nodig hebben. Ook stel je ons in staat om nog meer cliënten nog beter te helpen en snel te reageren op noodsituaties. Word dus die essentiële schakel in het verlichten van het lijden van onze zusters en hun gezinnen en help mee bouwen aan een veerkrachtige en stabiele ummah.  Join us, make a difference!

Gelieve de IBAN goed te controleren gezien hier vaak fouten worden gemaakt.
N L 0 0 Z Z Z 6 9 4 3 6 0 2 9 0 0 0 0 S E P A

Door ondertekening van dit formulier geeft u toestemming aan Stichting Dyaa gevestigd te Sterrenbergweg 44, 3769 BT, Soesterberg, Nederland om: een doorlopende incasso-opdracht te sturen naar uw bank om een bedrag van uw rekening af te laten schrijven overeenkomstig aan de bovenstaande opdracht. Indien u het niet eens bent met deze afschrijving kunt u deze laten terugboeken. Neem hiervoor binnen 8 weken na afschrijving contact op met uw bank. Vraag uw bank naar de voorwaarden.

WORD EEN AMBASSADEUR

Verzamel deze Ramadan sadaqaat in jouw netwerk

WORD DONATEUR

Investeer maandelijks in jouw Djannah

DONEER EENMALIG

Profiteer van de doorlopende sadaqah

DONEER JE ZAKAAT

Als organisatie zijn we zakaatgerechtigd

VOLG ONS OP INSTAGRAM

 

“Eén ummah, één lichaam…”

 

Aboe Hurayrah overlevert dat de Profeet vrede zij met hem zei:

“Wie één van de moeilijkheden van de gelovige verhelpt, Allaah zal één van zijn moeilijkheden verhelpen op de Dag der Opstanding. En Wie een ongemak (van een ander) vergemakkelijkt, Allaah zal in dit wereldse leven en in het Hiernamaals zijn ongemak vergemakkelijken.

[Overgeleverd door Muslim]