In het kort over ons

Dyaa is een cultuursensitieve organisatie die zich inzet voor het algehele welzijn van haar doelgroep door het toegankelijk maken en bieden van hulpverlening. Rekening gehouden met o.a. de culturele kaders  en cultuurspecifieke behoeften wordt dit aanbod geleverd door hulpverleners die goed bekend zijn met de verscheidenheid aan culturen, achtergronden en andere diversiteitsaspecten die onze samenleving rijk is.

Culturele verschillen en communicatiebarrières maken het moeilijk voor hulpverleners om kwetsbare gezinnen tijdig te bereiken en goed bij hun leefwereld aan te sluiten wat van belang is voor effectieve hulpverlening. Cultuur, traditie, geloof en migratie kunnen een aanleiding vormen voor het ontstaan en aanhouden van uiteenlopende problematiek.

TRAININGEN & WORKSHOPS

Preventie & Empowerment

SOCIALE ACTIVERING

Laagdrempelige activiteiten

"Ik werd depressief, en heel eenzaam. Ik had niemand, geen familie en ook geen zusters. Ik kende genoeg zusters, maar ondanks mij kreet om hulp en acceptatie, kreeg ik dat niet. Op dat moment kwam Dyaa op mijn pad al hamdoulillah. Ik ging aan de slag met de adviezen. Ik leerde beetje bij beetje hoe ik de regie in eigen handen kon nemen. Ik kan beetje bij beetje weer houden van mijn kind en man. Ik ben dankbaar dat Dyaa op mijn pad is gekomen, hun zijn een enorme sebab geweest voor mijn en mijn gezin. Als zij er niet waren was het niet meer een kwestie of ik de weg kwijt zou raken, het was een kwestie van wanneer mijn kinderen zonder moeder zouden eindigen."
Cliëntervaring
Anoniem

“Culturele diversiteit vraagt om een cultuursensitieve benadering.”

Bedrag